Gaziantep, Kilis kayrılmış, Malatya ve Adıyaman dışlanmış!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla yarın Malatya'da kalıcı konutların kura çekimi yapılacak. Ancak 6 Şubat depremlerinin etkilemiş olduğu 11 ilde oransal anlamda en düşük konutların Malatya'da tamamlanması vatandaşların tepkilere yol açtı. Vatandaşlar, 'Malatya AK Parti'de olmasına rağmen konut yapımında yüzde 10'luk tamamlanma oranının altında kalmış.  Depremden az etkilenen Gaziantep ve Kilis'in ne özelliği var ki onlarda oran yüksek. Malatya görmezden mi geliyor? Yorumunda bulundular.

Gaziantep, Kilis kayrılmış, Malatya ve Adıyaman dışlanmış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da depremlerin üzerinden bir yıl geçmesinin ardından yapılan 6 bin 181 kalıcı konutun kuraları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla yarın çekilecek. Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen, şehrin 3’te 1’i yıkılan ve 117 bin kişinin konteyner kentler yaşamını sürdürdüğü Malatya’da 6 bin konutun teslimi yapılması beklenirken, depremlerden daha az etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 10 bin kalıcı konut ve köy evi teslim edilmesi depremzedelerin tepkisine neden oldu. 

Gaziantep, Kilis kayrılmış, Malatya ve Adıyaman dışlanmış!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Malatya’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde milyonlarca konut yıkıldı. Depremler sonrası TOKİ araçlığıyla 11 ilin yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalara başlandı. Ancak depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yapımı tamamlanan konutların oransal düşüklüğü Malatya’da tepkiyle karşılandı. Depremlerden en çok etkilenen iller arasında bulunan Malatya’da yapılması planlanan deprem konutlarının oranının yüzde 6’da kalması depremlerden daha az etkilenen Gaziantep ve Kilis’te yapılması planlanan deprem konutlarının oranın yüzde 35 ve yüzde 60 olması tepki çekiyor. Malatyalı depremzedeler, “Malatya AK Parti'de olmasına rağmen konut yapımında yüzde 10'luk tamamlanma oranının altında kalmış.  Depremden az etkilenen Gaziantep ve Kilis'in ne özelliği var ki onlarda oran yüksek. Malatya görmezden mi geliyor?" Yorumunda bulundular. 

Gaziantep, Kilis kayrılmış, Malatya ve Adıyaman dışlanmış!