Dev yatırım

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8 aylık görev süresince Malatya'ya 10 yıllık hizmet yaptıklarını söyledi. Gürkan, 'MASKİ 2020 yılı içerisinde Malatya tarihinin en büyük yatırımı olan yaklaşık 320 milyonluk yatırım yapacak. Malatya'da bu Cumhuriyet tarihinin rekorudur' dedi.

Dev yatırım

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gürkan,  8 aylık görev süresince Malatya'ya lisanslı soğuk hava deposu, fuar alanı, millet bahçesi gibi birçok projenin temelini attıklarını kaydetti.

Yerel basının sorunlarını biliyoruz

Gürkan, yerel medyanın ayakta durabilmesi için çaba harcadıklarını belirterek, "Tabi yerel basının hakikaten sorunlarını biliyorum. Sorunların yanında, sorumluluklarını da biliyorum. Yerel basının, kamuoyu nezdinde ayakta durması ve desteklenmesi noktasında gerekli desteklerin verilmesi gerektiğini de biliyorum. Burada adil ve adaletli olma ve basının ayakta durması noktasında basının tarafsız, objektif yayın anlayışı içerisinde yayın hayatını devam ettirmesini arzuluyoruz. Malatya basını da hakikaten bu konuda şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalarda ve performanslarda da bu hassasiyetlere de dikkat etmiştir. Ayrıca basın, bizim yerel yöneticiler olarak kamuoyundaki duyu organlarımızdır. Yazılı ve görsel basın Kamu Kurum ve Kuruluşları ile vatandaşlar arasında bir köprü görevi görmektedir. Basın kuruluşları insanın duyu organları gibidir, yaptıkları işleri önemsiyor ve değer veriyoruz. Bunlar yaptıkları yayınlarla, yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve kamuoyuna duyurulması noktasında ve bizim çalışmalarımızın objektif olması, eksik kalan yerlerin bize hatırlatılması noktasında önemli bir kamu görevi ifa ediyorlar. Ben bu yapmış oldukları görevlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

8 ayda 10 yıllık hizmet yaptık

Göreve geldikten yaptıkları yatırımlara değinen Gürkan, "Bizler, 8 aylık bu süreç içerisinde hiçbir yerde gösterilmeyecek bir performans gösterdik. Belediye bütçesi, belediye yönetim yapısı, kurumsallaşma olgusu, belediyenin hizmet üretebilme ve yatırım yapma yeterliliğine kavuşmuş olması önemli bir hadisedir. Bugün, 8 aylık zaman içerisinde hakikaten 10 yıllık hizmet yaptık diyebiliriz. Malatya'nın en büyük yatırımı olan lisanslı soğuk hava deposu 15 milyonluk bir rakama tekâmül eden bir miktar. Bunun temeli atıldı. 25 milyon TL'nin üzerinde Mişmiş Park Fuar alanımıza Kongre ve Kültür Merkezini inşa ediyoruz. Modern ve donanımlı bir fuar alanına kavuşacağız. Millet Bahçesinin temeli atıldı, diğer taraftan da Malatya'nın en büyük parkı olan Sümer Parkının 10 katı ve daha üzerine de çıkacak, İnderesi tabiat parkı tamamlandı. Ayrıca rutin işlerin yürütülmesi noktasında. Yoldur, asfalttır, çevre düzenlemesi, park bahçeler gibi çalışmalar, sosyal yardımlarla ilgi çalışmalarda devam etmektedir. Bunlar genel anlamda değerlendirildiği zaman ve bu değerlendirmede kamuoyu nezdinde de bir muhasebeye tabi tutulduğu zaman göz önündedir" şeklinde konuştu. 

Cumhuriyet tarihinin rekoru

 Gürkan, 2020 yılı içerisinde MASKİ'nin Malatya'ya 320 milyonluk yatırım yapacağını dile getirerek, "Malatya tarihinin en büyük yatırımı olan yaklaşık 320 milyonluk yatırımı sadece MASKİ yapacak. Malatya'da bu Cumhuriyet tarihinin rekorudur.  Diğer taraftan alternatif yollar yapılıyor. Hem Güney, hem de Kuzey alternatif yollar kısa zaman içerisinde bitirilecek. Diğer taraftan Kuşak yolları keza önümüzdeki yıl içerisinde neticelendirilmeye çalışılacak. Kuzey çevre yolunun 2022 yılının sonuna doğru bitirileceği bizlere ifade edildi. Devlet hastanemizde aynı şekilde 2021 yılında bitirileceği ifade edildi" ifadelerini kullandı.