Covid-19 Değil Yanlış Tedavi Öldürdü!

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr Orhan Kara, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 'Covid-19 Tedavisine Farklı Bir Bakış' adlı tıbbi ve bilimsel içerikli bir seminer verdi. 

Covid-19 Değil Yanlış Tedavi Öldürdü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seminerde, pandemide doğru tedavinin aslında nasıl olması gerektiğini tıbbi ve bilimsel detaylarıyla anlattı.

Covid-19'un Gizli Yüzü  Yanlış Tedavi Hastaları Öldürdü!

O dönemde kendisini sadece 10 dakika dinlemeleri için çok sayıda dilekçe vermesine rağmen, anlatmasına izin verilmediğini, sonuçta kaybedenin hasta insanlar ve yakınları olduğunu belirtti.

Covid-19'un Gizli Yüzü  Yanlış Tedavi Hastaları Öldürdü!Covid-19 hastalığının aslında basit bir bağırsak enfeksiyonu olduğunu söyleyen Dr. Orhan Kara, erken dönemde hızlı bir şekilde yapılacak bazı basit temel tıbbi tedavilerle, hastalığın ağırlaşmasına engel olunabileceğini ve kolayca iyileşebileceğini açıkladı.

Covid-19'un Gizli Yüzü  Yanlış Tedavi Hastaları Öldürdü!

Dr. Kara, "Sıvı elektrolit kaybına sebep olan basit bir bağırsak tutulumu, zamanında ve doğru bir yaklaşım uygulanmadığı için ağır pnömoni komplikasyonuyla insanların ölümüne sebep olmuştur."dedi.

Covid-19'un Gizli Yüzü  Yanlış Tedavi Hastaları Öldürdü!

Halen az sayıda da olsa Covid-19 hastalarının olduğunu, geç de olsa sesine kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Kara, konuşmasının sonunda Dünya Sağlık Örgütü'ne dikkatleri çekti. "Dünya Sağlık Örgütü dünyanın en büyük örgütüdür. Pandemideki tüm tıbbi hataların kaynağı DSÖ'dür." dedi.