90 bin Malatyalıya hizmet edecek

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 6 Şubat depremden etkilenen Malatya'da yapılan kalıcı konutların içme ve kullanma suyu ihtiyacının Pınarbaşı Kaptaj Kaynağından alınan suyun isale hattı aracılığıyla 90 bin Malatyalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız' dedi. 

90 bin Malatyalıya hizmet edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. 

90 bin Malatyalıya hizmet edecek

Deprem konutlarına içme suyunu DSİ temin edecek 

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde TOKİ tarafından yapımına başlanan yeni yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması için AFAD ve DSİ arasında bir protokol imzalanarak “Protokol kapsamında, 27 yerleşim yerinde yaklaşık 100 bin konutun içme suyu DSİ Genel Müdürlüğü tarafından temin edilecektir” dedi. 

90 bin Malatyalıya hizmet edecek

İkizce de çalışmalar devam ediyor 

Malatya Yeşilyurt İkizce Deprem Konutları içme suyu İsale Hattı çalışmaların devam ettiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Proje kapsamında 15,1 km uzunluğundaki çelik borudan oluşan isale hattı ve 1 adet 5 bin metre küp büyüklüğünde su deposu imalatının yapılacağı ” şeklinde konuştu. Balta, şuana kadar 9 bin 500 metre uzunluğundaki çelik borular şantiyeye indirilerek çalışmaların aralıksız devam ettiğini, boru montaj çalışmalarında 800 metrelik ilerleme sağlandığını belirterek, su deposunda ise yüzde 25 fiziki ilerleme sağlandığını aktardı. 

90 bin Malatyalıya hizmet edecek

90 bin Malatyalıya hizmetine sunacağız 

Balta, “İşin tamamlanması ile Malatya Pınarbaşı Kaptaj Kaynağından alınan suyun isale hattı aracılığıyla 5 bin metre küp kapasiteli su deposu ile 250 lt/sn suyun 90 bin Malatyalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.